TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyar őstörténet - magyar honfoglalás

: Magyar őstörténet - magyar honfoglalás

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Nap Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

222 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639402168

tartalom:

"Nemcsak az érdeklődő nagyközönség, hanem a szakemberek között is igen jelentős lehet azoknak a száma, akik egy-egy ilyen rekonstrukciót elutasítanak. Hiszen mindenki ragaszkodik egy bizonyos tanult képhez, s ez igen-igen eltérő lehet egy nyelvész, történész stb. esetében. Mivel magam Kniezsa Istvánnal azt vallom, hogy egy ilyen munka csak a nyelvészeti adatok elsődlegességével írható meg, ugyanakkor egy ilyen munkát történésznek kell megírnia, a következőkben főként nyelvészeti adatok sorakoznak majd. Ezért különbözik ez a munka azoktól, amelyeket történészek írtak a nyelvészeti ismeretek értő és alkotó felhasználásának hiányában, s különbözik azoktól is, amelyeket nyelvészek írtak, de a történeti ismeretek, folyamatok, törvényszerűségek elmélyült ismerete nélkül. Különbözik azért is más ilyen jellegű munkáktól, mert szerzője - ezt talán szerénytelenség nélkül mondhatja - specialistája a régészetnek, így pontosan tud ítélni a régészeti adatokról, amelyeknek egyébként etnikai meghatározásokat illetően ténylegesen nincs szerepe."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!