TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyar-román közös múlt

: Magyar-román közös múlt

Kiadás:

Budapest, 1948

Kiadó:

Teleki Pál Tudományos Intézet

Kategóriák:

Magyar történelem Nemzetiségi kérdés Románia története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

278 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Makkai László 1914-ben született Kolozsvárott. Egyetemi tanulmányait az ottani román egyetemen végezte, majd Budapesten és Bázelben folytatta. 1940 és 1987 közt az Erdélyi Tudományos Intézet, ill. az azt magába foglaló Teleki Pál Tudományos Intézet, s annak utódja, a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének munkatársa, legutóbb pedig tudományos tanácsadója volt. A Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Kutatási területe az európai középkor és korai újkor anyagi és szellemi kultúrájának története. Eleinte főleg Erdély történetével foglalkozott, amihez közel négy évtizedes megszakítás után az 1986-ban megjelent háromkötetes Erdély története munkálataiba való bekapcsolódással tért vissza. Ezen kívül könyveket írt többek közt a magyar puritán mozgalomról, a reneszánszról, a korai újkori Anglia politikai és szellemi életéről, az európai feudalizmus jellegzetességeiről, Bethlen Gáborról és Császár Péter parasztháborújáról."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!