TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Ne csüggedj el, kicsiny sereg! Lelkipásztori barangolások küszködő nyelvi tájakon

: Ne csüggedj el, kicsiny sereg! Lelkipásztori barangolások küszködő nyelvi tájakon

Kiadás:

Kolozsvár, 2002

Kiadó:

Kalota Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Nemzetiségi kérdés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

488 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9738544203

tartalom:

"Trianon óta többször is nekigyürkőztünk a szórványügynek. Mások mértékadó véleményét szem előtt tartva, úgy érzem, hogy elég hatástalanul. Valahol mindig elsikkadt ez a kérdés, nem vált igazi ügyévé a magyarságnak. Egyházunk is megrekedt annál, hogy meghirdette a szórványgondot, a lelkiismereti elköteleztetést, de az nem tudott igazi közüggyé válni akkor, amikor talán lehetett volna még többet is tenni... Természetesen rég működő bomlasztó erők eredőjeként jött létre az, ami most a szórványokban van. Biztos, hogy nem lehet egyik napról a másikra teljesen újjászülni ezeket a közösségeket, viszont nem reménytelen eset. Az orvos is úgy küszködik a betegéért, hogy mindent megtegyen érte... Az életben tartás az ő feladata. De hát nem csak a végeredmény minősíti ezt a szórványmunkát sem, hanem a cél, a hit, az eszmény. Az erkölcsi hozzáállásunk a legfontosabb: mit tett meg az egyház ezekért a közösségekért? Ha szegényebbek is leszünk a beolvadottakkal, akkor is elmondhatjuk, hogy megtettünk mindent, amit megtehettünk... Arról nem is beszélve, hogy egy hősies helytállás tanulságával mi és a testvérként segítő nagyobb gyülekezetek leszünk gazdagabbak. Ez az az eset, amikor a szegénységünk gazdagsággá válik, és nem szerezhetünk magunknak semmiképpen felmentést semmilyen reálpolitikai jellegű meggondolás alapján a szórványmunka elhanyagolására... Ebben a nagyfokú és sokirányú szórványosodásban kötelességünk kiutat mutatni a megmaradáshoz. Önazonosságukban, nemzeti, szellemi, hitbéli mivoltukban megtartani a szétszórtságban élőket..." (Tőkés László)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!