TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Püspökök, barátok, parasztok. Fejezetek a szegedi ferencesek török kori történetéből

: Püspökök, barátok, parasztok. Fejezetek a szegedi ferencesek török kori történetéből

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Magyar Egyháztörténeti Enciklopédiai Munkaközössége

Kategóriák:

Magyar történelem Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

120 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638472790

tartalom:

"A szerző 1969. október 21-én született Székesfehérvárott. Középiskolai tanulmányait a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban végezte 1984 és 1988 között. Egy év sorkatonai szolgálat után 1989-től 1995-ig az Eötvös Loránd Tudományegyetem történelem-latin szakán, az Eötvös Collegium tagjaként folytatta tanulmányait. Közben az 1993/1994-es tanévben a párizsi Ecole Normale Supérieure és Sorbonne hallgatójaként D.E.A. fokozatot szerzett. 1995 és 1998 között a Szegedi Tudományegyetem Régi Magyar Irodalom Tanszékén, illetve a Sorbonne kora újkori történeti intézetében végzett posztgraduális tanulmányokat. 1999-ben Szegeden irodalomtudományból, 2002-ben pedig Párizsban történelemtudományból szerzett doktori (PhD) fokozatot, mindkettőt "summa cum laude" minősítéssel. 2000-től az Eötvös Loránd Tudományegyetem török szakát végzi. Az egyetemi oktatásban 1995 óta vesz részt: először az Eötvös Collegium és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának Történeti Intézetében óraadó tanár, majd 1998-tól ugyanott egyetemi adjunktus. 2000-től az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Középkori és Koraújkori Magyar Történeti Tanszékén adjunktus, 2002-től az Eötvös Collegium Történész Műhelyének vezetője. 1992 óta dolgozik a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya Levéltárában, 1997-től a levéltár vezetője. Kutatási területe a kora újkori egyház- és művelődéstörténet, különös tekintettel a magyarországi török hódoltság és a Balkán-félsziget katolikus egyházának történetére. Különböző magyarországi és külföldi ösztöndíjak segítségével levéltári és könyvtári kutatásokat folytatott Párizsban, Rómában, Zágrábban, Dubrovnikban és számos hazai egyházi és világi levéltárban. 2000-ben három évre elnyerte a MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíját. Doktori értekezése 2002-ben látott napvilágot a Balassi Kiadó gondozásában, a Humanizmus és Reformáció című sorozat 26. köteteként (Katolikus missziók a hódolt Magyarországon L /1572-1647/), A kötetért elnyerte a Klaniczay Tibor Díjat és a Palládium Díjat. Emellett mintegy félszáz cikke és tanulmánya látott napvilágot hazai és külföldi folyóiratokban és tanulmánykötetekben."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!