TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Régi magyar levelestár. (XVI-XVII. század) I-II. köt.

Régi magyar levelestár. (XVI-XVII. század) I-II. köt.

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Hírmondó

Terjedelem:

610 p., 592 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632714342

tartalom:

Gyűjteményünk a szélesebb olvasóközönség számára kíván átfogó képet nyújtani a török hódoltság kori Magyarország legfontosabb történelmi és művelődéstörténeti eseményeiről. A korszakból ismert több tízezer misszilisből válogatott 264 levél egy sokszínű világjáról fest megrendítő és hiteles képet. Mert a levél végül is a mindennapok igénye által támasztott és életre keltett alkotás, a közvetett emberi érintkezés legbensőségesebb formája. A levelezések új és kevésbé ismert utakra kalauzolnak. A régi magyar irodalom nagy alakjaitól (Balassi Bálint, Szenci Molnár Albert, Pázmány Péter, Zrínyi Miklós) találhatunk több írást, de nem hiányoznak a levélírók közül a korszak jelentős történelmi személyiségei (pl. Bocskai István, Bethlen Gábor, a két Rákóczi György, Kemény János, Teleki Mihály) sem. A kortársak szemével elevenednek meg e viharos másfél század hétköznapjai és sorsfordulói, a különleges olvasmányélményt a nagyformátumú egyéniségek írói tehetsége, kitűnő levélstílusa biztosítja. A válogatás egyhatoda most jelenik meg először magyar fordításban, s az olvasó hét eddig kiadatlan levelet is kézhez kap.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!