TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Szerbek és magyarok a Duna mentén II. Tanulmányok a szerb - magyar kapcsolatok köréből 1848-1867

Szerbek és magyarok a Duna mentén II. Tanulmányok a szerb - magyar kapcsolatok köréből 1848-1867

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Nemzetiségi kérdés Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

350 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630543915

tartalom:

"Szerb és magyar történészek közös gondolkodásának, vitájának dokumentuma ez a kötet. Az 1848 és 1867 közötti időszak szerb-magyar politikai, gazdasági, irodalmi, művészeti kapcsolatait, az összeütközések, összecsapások és a rokonulást előmozdító szándékok váltakozását fejtik ki a tanulmányok. Mit akartak a szerbek 1848-49-ben? Hogyan figyelte az eseményeket Szerbia? És mit tett a magyar kormány a déli hadszíntéren annak érdekében, hogy nyugalmat teremtsen? Miképpen működött a délszláv-magyar megbékélésen fáradozó lengyel diplomácia? Egymásra találtak-e vajon az 1849-et követő periódusban az egyként csalódott szerbek és magyarok? Komolyan gondolták-e a megbékélést, vagy csupán taktikáztak? Olyan kérdések ezek, amelyekre másként válaszoltak szerbek és magyarok, de amely válaszok a két álláspont közeledését is eredményezték. Annál is inkább, mert a közös történelem alapvető problémáiról volt szó; olyanokról, amelyek hatása máig ér. Az 1848-1867 között fölmerült vitapontok sokáig foglalkoztatták a szerb és a magyar politikát; a vitás kérdések őszinte és tárgyilagos elemzése a kötet szerzőinek tanulmányaiban új szakaszt jelent a történeti kutatásban."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!