TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Válogatás a magyar hadügy írásaiból

Válogatás a magyar hadügy írásaiból

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

683 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633269628

tartalom:

Részlet az előszóból: "A kötet tartalmi-tematikai anyagainak kiválasztásánál főleg hadseregszervezési (építési), hadviselési, kiképzési, hadellátási és haditechnikai kérdésekkel foglalkozó dokumentumokra figyeltünk. Szerkezeti felépítésben pedig kronológiai sorrendet követtünk. Az írásos emlékek tematikai tartalma ennek megfelelően rendkívül változatos. A csataleírások, felvonulások, hadszervezési táblázatok, szolgálati szabályzatok stb. válogatva, ismétlődően követik egymást. A válogatást - természetesen a "leletek", a dokumentumok gazdagságáttól függően - úgy végeztük, hogy kötetünkben minál több olyan eredeti írásos anyag, dokumentum helyet kapjon, amelyekre hadtörténelmi (történelmi könyvek, tankönyvek, cikkek, tanulmányok) gyakorta kivatkoznak." Pl. Bölcs Leo a magyarok könnyűlovas hadviseléséről; Dselalzade Musztafa (török történetíró) a mohácsi csatáról; Büntetések, közösségi szellem és a tüzérek száma és fizetése a 16. században; II. Rákóczi utasításai; Kossuth Lajos levele Irányi Dánielnek; A 4. számú páncélvonat állománya.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!