TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
A Hitler-ellenes koalíció diplomáciája. A Szovjetunió, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia diplomáciai együttműködése a második világháború alatt 1941-1945

: A Hitler-ellenes koalíció diplomáciája. A Szovjetunió, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia diplomáciai együttműködése a második világháború alatt 1941-1945

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Második világháború Politika Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

537 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A könyv folytatása a szerző 1969-ben megjelent "A diplomácia kulisszái mögül" c. művének, amely a tengelyhatalmak második világháború alatti diplomáciáját tekintette át. A jelen mű a szövetséges hatalmak, a Hitler-ellenes koalíció diplomáciáját veszi vizsgálat alá ugyanebben az időszakban. Viktor Iszraeljan könyve anyagát elsősorban a különböző külügyminisztériumok levéltárainak több évvel a második világháború befejezése után feltárt dokumentumaiból, az államférfiak, diplomaták és katonák emlékirataiból meríti. Mindez lehetővé teszi, hogy új szempontokkal gazdagítsa ismereteinket, és olyan tényanyagokat tárjon fel, amelyek eddig ismeretlenek voltak az olvasók előtt. A szerző elemzi a Hitler-ellenes koalíció tagjainak együttműködését. Kitér arra a rendkívül sok nehézségre is, amelyet a koalíciónak le kellett küzdenie, azokra az alapvető különbségekre és nézeteltérésekre, amelyek a háború alatt a szovjet, az angol és az amerikai álláspont között mutatkoztak. Ezek a nézeteltérések különösen a második front megnyitása, a balkáni partraszállás, a kölcsönbérleti szállítások, a német, lengyel, délkelet-európai és balkáni kérdések elbírálásánál mutatkoztak. Ismerteti a könyv azokat a kísérleteket is, amelyek a háború végén a koalíció felbontására irányultak, de amelyeket türelmes, komoly diplomáciai munkával sikerült áthidalni és - közös erőfeszítéssel - végül is döntő győzelmet aratni a fasiszta hatalmak fölött. A könyv hallatlanul élvezetes és izgalmas olvasmány azok részére, akik a második világháborút átélték, és azok részére is, akik most kívánják megismerni ennek a világméretű küzdelemnek a mozgatóerőit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!