TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Az évszázad ütközete

: Az évszázad ütközete

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Második világháború Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

477 p., 16 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

V. I. Csujkov a Szovjetunió marsallja. A polgárháború kezdetén beállt a Vörös Hadseregbe. 1926-tól 1937-ig Csang Kaj-sek katonai tanácsadója. 1939-ben részt vett Lengyelország megszállásában, majd a szovjet-finn háborúban. 1941-42-ben a honvédelmi minisztériumban szolgált. 1942-43-ban a 62. hadsereg élén Sztálingrád védőjeként jelentős érdemeket szerzett. Ezután csapatait átszervezték, az immár 8. gárdahadseregnek nevezett alakulat parancsnoka maradt a háború végéig. Harcolt Ukrajnában és Lengyelországban is. Berlin ostromakor ő tárgyalt Hitler küldöttével, Krebs tábornokkal a békekötés feltételeiről. 1946-tól a németországi szovjet megszálló erők parancsnoka. 1955-ben marsallá nevezték ki. 1960-tól a szárazföldi erők főparancsnoka, a honvédelmi miniszter helyettese. A második világháborúról több könyvet is írt, munkáit a nyugati történészek is objektív, olvasmányos írásoknak tartják.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!