TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Öt nap Londonban 1940. május

: Öt nap Londonban 1940. május

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Második világháború Egyetemes történelem Angol történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

220 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630767279

tartalom:

˝1940 májusában Hitler nagyon közel került ahhoz, hogy megnyerje az általa kirobbantott második világháborút. Ekkor még se az Egyesült Államok, se a Szovjetunió nem állt szemben Németországgal. [...] De a birtek - május 10-én kinevezett új miniszterelnökük, Churchill vezetésével - elszánták magukat: ˝bármi történjék is˝, nem adják fel a küzdelmet. Nagy-Britannia még így sem lett volna képes egymagában legyőzni a németeket. [...] Az 1940. május 24-étől, péntektől 28-áig keddig számított öt nap során azonban Churchill helyzete a háborús kabinetben még ingatag volt (erről A második világháború című emlékiratában mélyen hallgat): Halifax nyíltan szembeszállt a miniszterelnökkel, azt javasolván, hogy Mussolini közvetítésével próbáljanak megegyezésre jutni Hitlerrel. Churchill végül felülkerekedett ellenfelén - s immár az ellenségével, Hitlerrel folytatott párviadalra összpontosíthatott. John Lukacs ennek a drámai fordulatokban bővelkedő öt napnak a történetét tekinti át.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!