TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Azok a csodálatos húrnégyszögek

: Azok a csodálatos húrnégyszögek

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

127 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631625206

tartalom:

˝Középiskolai matematikatanár körökben közismert, hogy a tárgy tanításán belül az elemi geometriára fordítható idő meglehetősen szűkös. A téma szépségén túl ez azért is sajnálatos, mert többek között ez az a területe a matematikának, mely leginkább alkalmas a fantázia, a kreativitás fejlesztésére, és a legkevésbé algoritmizálható, így a gondolkodás fejlesztésére, fegyelmezettségére tett hatása óriási. Az elemi geometria számos kérdéskörének egyike a kerületi és középponti szögek, húrnégyszögek világa. Már önmagában is igen izgalmas és szép szelete ez a geometriának, de - túl a szépségén -külön óriási haszna, hogy a geometria sok egyéb területén is igen jól hasznosítható. Sokat "dolgoznak" nekünk a húrnégyszögek, egyebek mellett például a háromszögek, szabályos sokszögek, stb. tulajdonságainak felfedezésekor. E témakörben való kalandozáshoz veheti most kezébe az érdeklődő olvasó e kötetet, melynek bevezető részében néhány hasznos és tanulságos érdekesség, tétel áttekintése után egy csokorra való kitűzött feladattal is megbirkózhat. A "bonckés" alá kerülő kérdések nehézségi foka különböző, így jó szívvel ajánlhatjuk könyvünket a geometria iránt érdeklődő diákoknak, tanárkollégáknak, valamint tanár-szakos egyetemi, főiskolai hallgatóknak, leendő kollégáinknak. Mindehhez kívánunk minden kedves olvasónak hasznos szellemi kalandozást a csodálatos húrnégyszögek világában. (Gerőcs László)˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!