TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Jelek, rendszerek és hálózatok I-II. kötet

: Jelek, rendszerek és hálózatok I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Műegyetemi Kiadó

Kategóriák:

Matematika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

453 p., 414 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634205526ö

tartalom:

"A kétkötetes könyv a rendszerelmélet alapjait tárgyalja. A feldolgozott témakörök: a determinisztikus és a sztochasztikus jelek, diszkrét idejű és folytonos idejű, illetve a lineáris és nemlineáris rendszerek, a rendszereket reprezentáló különféle hálózatok leírása az időtartományban. Az I. kötet három, II. kötet két részből áll. A II. kötet tartalmazza az irodalomjegyzéket, valamint rövid Fourier- és Laplace-transzformációs táblázatokat. Az egyes részek címe és tárgykörei a következők. 1. Alapfogalmak: Jel, rendszer és hálózat fogalma, osztályozásuk. 2. Analízis az időtartományban: Lineáris, invariáns rendszer impulzusválasza; rendszeregyenlete, állapotváltozós leírása, hálózati reprezentációja; stabilitási fogalmak és kritériumok. 3. Analízis a frekvenciatartományban: Szinuszos jelek fazor reprezentációja, periodikus jelek Fourier-sora, diszkrét idejű és folytonos idejű jelek Fourier-integrálos alakja, a rendszer átviteli együtthatója és átviteli karakterisztikája. 4. Analízis a komplex frekvenciatartományban: Jelek diszkrét idejű és folytonos idejű Laplace-transzformáltja, rendszer átviteli függvénye, néhány speciális rendszer; a lineáris, invariáns, kauzális rendszer hálózati reprezentációja. 5. Vegyes témakörök: Folytonos idejű rendszerek diszkrét idejű szimulációja; mintavételes rendszerek és hálózatok; sztochasztikus folyamatok időtartománybeli és frekvenciatartománybeli leírása; jelfolyam gráfok analízise; Kirchhoff típusú hálózatok analízise az időtartományban és a frekvenciatartományokban. Az elméleti részeket példák illusztrálják. A fogalmak jobb megértése és a számítási módszerek begyakorlása érdekében minden nagyobb témakört feladatok zárnak, amelyeknek megoldása is meg van adva. A könyv feltételezi, hogy az olvasó ismeri a lineáris algebra és az analízis alapfogalmait (mátrixok, differenciál- és integrálszámítás). A könyv a Budapesti Műszaki Egyetem műszaki informatika szakán a közös képzés keretében a 3. és 4. félévben oktatott "Jelek és rendszerek" tárgy, a könyv I. kötete a műszaki menedzser szakán a közös képzés keretében a 3. félévben oktatott "Hálózatok és rendszerek" tárgy tananyagát tartalmazza."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!