TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Térláttatós ábrázoló mértan

: Térláttatós ábrázoló mértan

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Geometria

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

197 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Ez a könyv az ábrázoló mértan gyakorlatilag fontos szerkesztéseit két szemmel való látást biztosító ábrákkal mutatja be, vagyis egy teljes modelltárat bocsát az olvasó rendelkezésére. A műszaki és természettudományos oktatás minden szintjén (tehát középfokon és szakrajzi tanfolyamokon is) iskolai és magántanulásban egyaránt használható, a levelező oktatásban pedig nélkülözhetetlen segédkönyv. Egyetemi segédkönyvként való használatát a Művelődésügyi Minisztérium 8799/1959 sz. alatt engedélyezte. Rövid térgeometriai bevezetés után a műszaki rajz alapját képező kétképsíkos ábrázolás (rendezett vetületek) keretében a metszési és méretes feladatokat tárgyalja végig; érintve az affinitást, kollineációt, a szabályos testeket és az árnyékszerkesztést is. A síklapú testeken kívül részletesen foglalkozik a görbe felületek metszési (áthatási) és kiterítési problémáival. A kótás ábrázolás alapos ismertetése után szemelvényeket nyújt a paralel és centrális perspektívából. Változatos példákat mutat be a különféle műszaki alkalmazások területéről.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!