Sok ezer év óta ismerik, miként lehet az ételneműek tartósságát sózással, füstöléssel, szárítással, savanyítással, ecettel, mézzel, sőt főzéssel is, emelni. Határkőt jelent Appert párisi cukrásznak 1804-ben megjelent, különböző növényi és állati eredetű tápszerek konzerválását részletesen tárgyaló munkája, amelynek összefoglalását Appert a következőkben szögezte le: Egészséges és üde árú. Annak haladéktalan feldolgozása. Legnagyobb tisztaság minden téren. A konzerválandónak légmentes elzárása és az elteendő sajátságaihoz alkalmazkodó és előírásokban megszabott hosszabb-rövidebb ideig való főzése, hogy ekként a felbomlást okozó fermentek, megsemmisíttessenek.
MEZŐGAZDASÁG / Mezőgazdaság általában kategória termékei
Hérics-Tóth Jenő: Gyümölcsök és főzelékek konzerválásának kézikönyve. Az ipar és háztartás részére
Kiadás:
Budapest, 1926
Kiadó:
Pátria Irodalmi Vállalat és Nyomdai Rt.
Kategóriák:
Mezőgazdaság általában Háztartás Élelmiszeripar
Terjedelem:
308 p.
Kötésmód:
papír
tartalom:
leírás:
Gerince cellux-szal ragasztott. Borítója foltos.