MŰSZAKI / Műszaki vegyes kategória termékei
Hegesztési kézikönyv

Hegesztési kézikönyv

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Műszaki vegyes Fémmegmunkálás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

970 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631062457

tartalom:

"A hegesztésre való alkalmasság meghatározása szinte kínálta a kézikönyv felépítését: a hegesztés alapanyagainak, a hozaganyagoknak, a hegesztett szerkezetek kialakításának, a hegesztett kötéssel szemben támasztott követelményeknek, a hegesztett kötések vizsgálatának, a feszültségek- és alakváltozásoknak, valamint a különféle anyagok hegesztőeljárásainak és a hegesztőberendezések tárgyalását. Ezek a tárgykörök a kézikönyv egy-egy fejezetét képezik. Természetes, hogy ezek terjedelme eltér, de különösen arra kellett ügyelni, hogy az utóbbi két évtized fejlesztőmunkája főképpen a hegesztőeljárások és berendezéseik témában duzzasztotta fel óriási mértékben a szükséges ismeretanyagot. Itt az volt a vezérelvünk, hogy minden olyan eljárás és berendezés helyet kapjon, amelynek hazai gyakorlati alkalmazása már megjelent vagy a külföldi tapasztalatok alapján bevezetésük Magyarországon kívánatos és a következő években várható. A hegesztéssel szorosan összefüggő szakterület: a termikus darabolás, vágás, anyagleválasztás indokoltan külön fejezetet kapott. A kézikönyv fontos feladata, hogy a hegesztett szerkezeteket tervező, gyártó és ellenőrző szakemberek számára vezérfonalszerűen számos gyakorlati ismeretet, adatot tartalmazzon. Ezért külön fejezetek foglalkoznak a hegesztett szerkezetek kialakításának fontosabb szabályaival, a hegesztett szerkezetek gyártásával, a gazdaságossággal, az önköltséggel és a munkavédelemmel. Végül külön fejezet foglalja össze a hazai és a külföldi szabványokkal kapcsolatos tudnivalókat és mutatja be a kézirat készítésekor érvényes szabványokat."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!