GAZDASÁG / Ipar kategória termékei
Hűtőgépek

, : Hűtőgépek

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Ipar Műszaki vegyes Elektronika Háztartás

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Egyetemi tankönyv

Terjedelem:

469 p., mell.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

A ránk maradt írások tanúsága szerint már a legrégibb időkben is szokásban volt a hónak és a természetes jégnek az elvermelése abból a célból, hogy vele nyáron italokat, élelmiszereket, sőt nem ritkán lakott helységeket is hűtsenek. Hippokrates (460-377 i. e.), az ókor híres orvosa, kárhoztatja ezt a szokást és a jéghideg italok élvezetét – rámutatván az emberi test hőállapotának hirtelen változásaiból származő káros következményekre. A trópusi viékekre főleg hajókon szállították a hidegebb éghajlatú országokból a havat és a jeget, amelyet aztán vermekben raktároztak. Azokon a helyeken pedig, ahova a jeget eljuttatni, illetve ahol tartósan raktározni nem lehetett, mesterséges hűtést alkalmaztak. Ennek első céltudatos nyomait az időszámításunk előtt 2500 évvel készült egyiptomi falfestményeken látjuk...

leírás:

Középen kettéválik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!