MŰSZAKI / Műszaki vegyes kategória termékei
Villamos szigeteléstechnika

Villamos szigeteléstechnika

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Műszaki vegyes Elektronika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

457 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A villamos szigeteléstechnika az elektrotechnika egyik ága. Jellegzetessége az, hogy villamos vonatkozásain túl vannak vegyészeti és gépészeti vonatkozásai is. Jelenleg is vitatott a villamos szigeteléstechnika tárgyköre. A nálunk kialakult felfogás szerint a villamos szigeteléstechnika szorosan vett tárgykörébe a villamos térszámításra és a dielektrikumok jellemzőire vonatkozó alapfogalmak, a szigetelőanyagok és szigetelők, a gépek és készülékek szigetelése, a szigetelések méretezése, valamint a kész szigetelések vizsgálatára alkalmas módszerek tartoznak. A tágabban értelmezett villamos szigeteléstechnika a fentieken túlmenően magába foglal bizonyos, a túlfeszültségek előállítására és mérésére, valamint a túlfeszültségek szigetelésekre való hatására vonatkozó ismereteket, továbbá a szigetelőanyagok és szigetelések vizsgálatához szükséges laboratóriumok felépítését és azok berendezését is. A könyv lényegében a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola Erősáramú Karán oktatott "Villamos szigeteléstechnika" című tantárgy anyagát tartalmazza, kiegészítve a gyakorlati munkához közvetlenül használható adatokkal, táblázatokkal és számpéldákkal. A könyv a benne közölt, a szigeteléstechnikai feladatok megoldásához szükséges elméleti eredményeket csak akkor bizonyítja, amikor az a megértéshez okvetlenül szükséges. Egyébként csak hivatkozik a bizonyításokra, és a gyakorlat számára közvetlenül használható makroszkopikus jellemzők közötti összefüggéseket tárgyalja, ill. adja meg. A könyv ezért hasznos segédeszköz lehet a villamosmérnökök, az üzemmérnökök, az egyetemi- és a főiskolai hallgatók gyakorlati problémáinak megoldásában. A szerzők végül szeretnének köszönetet mondani mindazoknak, akik a tárgykör kialakításában segítségükre voltak, így különösen a könyv lektorának, Dr. Eisler János professzornak, a Budapesti Műszaki Egyetem Nagyfeszültségű Technika és Készülékek Tanszék kollektívájának, továbbá a Műszaki Könyvkiadó és a Szegedi Nyomda dolgozóinak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!