TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának 125 esztendeje (1853-1978)

A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának 125 esztendeje (1853-1978)

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

72 p., 35 tbl.

Kötésmód:

karton

tartalom:

1853. november 20-án, a Nemzeti Múzeum dísztermében mutatkozott be Pestbuda közönségének a Filharmóniai Társaság Zenekara, legnagyobb múltú, töretlen hagyományú szimfonikus együttesünk. Alapítója s első elnökkarnagya Erkel Ferenc volt, vezetőiközé tartozott Erkel Sándor, Kerner István, Dolmányi Ernő, Ferencsik János. Napjainkban Kórodi András a zenekar elnökkarnagya. Az együttes hosszú évtizedeken át egyedüli letéteményese volt a magyar zenekari kultúrának, az Operaház és a Zeneakadémia mellett zenei életünk rendkívül jelentős bázisa. Tagjai, a Pesti Nemzeti Színház, majd az Operaház legjelesebb muzsikusai, felmérhetetlen szolgálatot tettek a klasszikus zenei hagyományok ápolásában és az új zene megismertetésében. Hangversenyeit minden korban kiváló hazai és külföldi karmesterek vezényelték, szólistái között világnagyságok sorakoznak. Az együttes 125. születésnapját köszöntő jubileumi kötet Tóth Dezső kulturális miniszterhelyettes köszöntője és Szabolcsi Bence 1 953-ban, a zenekar centenáriumára írtüdvözlő sorai után két fejezetre bontva ismerteti a Filharmonikus Zenekar munkásságának rövid történetét. Közli tiszteletbeli tagjainak, vezetőinek, a zenekar tagjainak névsorát, a Filharmonikusok mikrobarázdás hanglemezeinek diszkográfiáját. A krónikát a zenekar archívumában őrzött dokumentációból válogatott gazdag képanyag illusztrálja.

leírás:

Néhány lap kijár.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!