TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A pénz története

: A pénz története

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Numizmatika Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Búvár Könyvek

Terjedelem:

122 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Dollár, font, rubel, márka, forint, yen, schilling, korona zloty, lei, frank stb., stb. - pénz, pénz, pénz! Arany? Ezüst? Nem. Csak szakadt, piszkos vagy ropogós papírdarabok, fényevesztett alumínium-, nikkelkorongocskák. Az üzletben egy kis alumíniumkorongért - melyre rá van írva, hogy egy forintot ér - finom fagylaltot adnak. Néhány színes papírdarabkáért kék szemű hajas babát, futball-labdát vagy biciklit. A pék kenyeret, a hentes húst, a suszter cipőt ad érte. S még ők köszönik meg. Szebbnél szebb, hasznosabbnál hasznosabb dolgokat adnak a kis papírdarabkáért, és nem érzik becsapva magukat. Sőt, akkor keserednek el, ha megmarad náluk az áru, vagy csak kevés pénzt kapnak érte. Hiszen a cipész nem azért dolgozik, hogy a cipőért kapott papírpénzt ropogtassa, vagy a nikkeldarabokat csörgesse, hanem hogy azokból megéljen. Hogyan?! Talán pénzért mérik az életet?...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!