TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A sebészet diadalútja

: A sebészet diadalútja

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Művelődéstörténet Orvostudomány Technikatörténet Egészségügy

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Búvár könyvei

Terjedelem:

236 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A legkiválóbb magyar sebészorvosok egyikének, Manninger Vilmos professzornak műve az orvostudomány legizgalmasabb fejezetét adja elő a laikus olvasó számára. Mindenki tudja, hogy a sebészet terén érte el az orvos tudása a legnagyszerűbb eredményeket, de azt már kevesen tudják a laikusok közül, hogy milyen küzdelmek után, mennyi nehézség árán jutott el az emberi elme a mai vívmányokig. Bizonyos műtéteket, például koponya-lékelést már a barlanglakó ősember is tudott végezni, Ázsia ősi kultúráiban is ismertek már sebészi eljárásokat, a görögöknél már némi fejlettséget találunk, de aztán évszakok sorára csaknem elakadt a haladás. Az új fejlődési időszakot az a szepszis és az antiszepszis felfedezése, két nagy elme, a magyar Semmelweis és az angol Lister műve indította meg és a sebészet alig száz év alatt elérte a mai káprázatos eredményeket. Manninger tanár az avatott szakember fölényes biztonságával s a kitűnő előadó világosságával és közvetlenségével kalauzol végig ezen a hosszú, nehéz úton, amely az emberi szellem legnagyobb győzelméhez vezetett az anyag felett. Az orvostudomány iránti folyton fokozódó érdeklődés korában ez a könyv valóságos eseményszámba megy."

leírás:

Kötése megtört. Borítója foltos, egy keskeny csíkban ázott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!