TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Akikről Budapesten utcát neveztek el

Akikről Budapesten utcát neveztek el

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Heraldika Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

515 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638564504

tartalom:

˝Ha végignézünk fővárosunk azon utcanevein, melyeket egykor élő személyekről neveztek el, az egész magyar história elvonul előttünk. A lexikális adatok sokasága közé igyekeztünk egy kevés történelmet is becsempészni, főként egy-egy személlyel kapcsolatos, kevéssé ismert, jellegzetes eseményt. A kimagasló, korszakot formáló személyeknél nem annyira történelmi szerepükről, hanem inkább emberségükről szóltunk néhány szót. Még a 19. század elején is történelmünk kisebb-nagyobb egyéniségei, többnyire csak származásuk révén juthattak olyan helyzetbe, hogy a magyar história ismertebb alakjaivá válhassanak. Mivel az elmúlt félévszázadban a családtörténet és címertan a hivatalos történelemtanítás perifériájára került, ezért igyekeztünk ezt is több helyen beépíteni, hogy színesebbé, érdekesebbé tegyük az életutak egyhangú leírását. Nagyjaink legtöbbje derűs, jó humorú volt. Ebből felvillantunk itt-ott egy kedves epizódot. Ady gondolatát idézve reméljük, hogy a feltámasztott múltból néhol kisarjad majd a szebb jövő hite.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!