TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Bábeltől a világnyelvig

: Bábeltől a világnyelvig

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Nyelvészet Játék

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

414 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632801806

tartalom:

Ez az első magyar nyelvű könyv, mely összefoglaló képet ad, népszerű formában ír az ún. interlingváról, a mesterséges nyelvekről, keveréknyelvekről és más, a nyelvközi forgalomban használt jelrendszerről. Nemcsak az egyes nyelvtervezeteket, nyelveket mutatja be a szerző, aki a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem Általános Nyelvészeti tanszékének tanára. Érdekes epizódok, történetek, kuriózumok, mintaszövegek közlésével, elmondásával biztosítja az olvasmányosságot. A soknyelvűség megszüntetésére végzett erőfeszítésekről ad számot az egyes korokban az ókori közvetítő nyelvektől a gyarmatokon kialakult kreol és pidgin nyelvekig, a diplomáciai nyelv történetéig, az írók utopisztikus elképzeléseiig. A főbb mesterséges nyelvek - eszperantó, volapük stb. - nyelvtanának rövid ismertetését szintén megtalálja e kötetben az érdeklődő olvasó.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!