TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Igen és nem. A magyar avantgard színjáték története

: Igen és nem. A magyar avantgard színjáték története

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Színház

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Elvek és utak

Terjedelem:

650 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

E könyv sokszor szóvá tett irodalomtörténeti és színháztörténeti hiányt pótol. Bár színházaink némelyike igyekezett és igyekszik a hazai kultúrából állítólag kimaradt avantgard tanulságait a gyakorlatban levonni, mégis kevesen tudják még a színházi berkekben is, hogy egyáltalában: volt magyar színpadi avantgard, méghozzá számos esetben önálló, nem Nyugat-majmoló, nem utánzó. Mint minden avantgard mozgalomnak, ennek is két fő ága volt: az egyik vitathatatlanul polgári, s ezért vitatható tartalmú és értékű, a másik viszont a munkásmozgalomhoz, a szocialista eszmerendszerhez kapcsolódó, s ezért alapos tanulmányozásra méltó. Kocsis Rózsa úttörő munkát végzett a korabeli szövegek gondos átvizsgálásával, rendszerezésével, irányokba sorolásával, s kísérletet tesz az egész folyamat értékelésére, erővonalainak megrajzolására. A tanulmányhoz terjedelmes dokumentáció csatlakozik: a magyar avantgard kiáltványait mutatja be (némelyik első ízben válik így hozzáférhetővé az érdeklődőknek). Hasonlóképpen önálló értékkel bírhat a tanulmányhoz fűződő - zömmel bibliográfiai - jegyzetanyag is. A könyv mellékletei pedig érzékletesen, szemléletesen illusztrálják a magyar avantgard színház törekvéseit.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!