TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Jelzések az elsajátított műveltségről

Jelzések az elsajátított műveltségről

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Pedagógia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Közoktatási kutatások

Terjedelem:

161 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

09630560925

tartalom:

˝A kötet célja, hogy a tanulóifjúság műveltségi-tudásbeli állapotáról mérések segítségével megbízható és árnyalt képet adjon. Báthory Zoltán bevezető írása a pedagógiai értékelés összetevőit értelmezi. A tanulmánykötet szerzői az elmúlt másfél évtizedben az Országos Pedagógiai (Közoktatási) Intézet Értékelési Központjában folytatott nemzetközi (IEA) és hazai (TOF és Monitor néven ismertté vált) mérésekről számolnak be, illetve más műhelyekben végzett vizsgálódások eredményeit ismertetik. Az eltérő módszerekkel, technikával, eltérő mintán folytatott méréseket a kötet három egységben mutatja be. Az első rész - Nemzetközi és hazai mérések - a természettudományok, a matematika, a számítástechnika, az angol nyelvtanítás és az olvasási képesség témakörében ismertet meg a mérések eredményeivel, s ennek nyomán a fejlesztés lehetőségeivel. A második csoport - Hazai mérések, vizsgálatok, helyzetkép a kisiskolások beszédkészségéről, a fiatalok olvasási szokásairól, a tanulók testi fejlettségéről, neveltségi szintjéről ad képet. A harmadik rész Viták kereszttüzében - a történelemtanítás, a képzőművészeti kultúra s az orosztanítás állapotát rajzolja meg.˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!