TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Kodály Zoltán levelei

Kodály Zoltán levelei

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

461 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633304482

tartalom:

"Kodály zenéje örömök és mély élmények forrása mindenkinek, a tanultság legmagasabb vagy szerény fokára tekintet nélkül. Nyitott könyv - ezt a rangot elérni talán a legnehezebb. Hogyan küzdötte fel Kodály magát odáig? Levelei a legfőbb tanúk erre. Bennük viaskodik önmagával és az anyaggal. Bennük lüktet forró vére, áramlik szét melankóliája, serken föl újra, kiált üdvöt vagy átkot, gúnyol és szidalmaz, alig dicsér - mindegy: azért tusakodik, hogy a teljes embert bontsa ki magából, másokból. A tudásban minél átfogóbbat, a húsból, vérből, életből, halálból valót. Az igaz embert. Ezért jut el már igen fiatalon és ragaszkodik végig a néphez. Mert az virraszt régi szenvedések emlékei és sok máshoz hasonló, mégis saját veretű, régi műveltség fölött. Mert az őrzi meg magyarnak a magyart. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!