TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Liszt kalauz

: Liszt kalauz

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Zene Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

423 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633306051

tartalom:

˝Lehet, hogy Liszt nem csak a goethei főhőst mintázta meg Faust-szimfóniájában? Vajon közelebb áll hozzá Byron Manfrédje vagy Lenau Faust-ábrázolása? S egyáltalán, mennyire tudta a nagy mitológiai, történelmi és irodalmi alakokat, például Prométheuszt, Szent Erzsébetet, Tassót és Hamletet zenéjével megmintázni, lényüket a hangzó művészet nyelvén kifejezni? Kérdések, melyekhez hasonlók százait vethetik fel Liszt alkotásai, s a választ sokszor nem tudjuk, hol keressük. Hamburger Klára Liszt kalauza a Zeneműkiadó ˝kalauz˝ sorozatának megfelelően műfajonként és művenként közli a legillendőbb tudnivalókat, de azokat is, melyeknek fonalán a Liszttel érintkező 19. századi kultúra lenyűgöző gazdagsága bontakozik ki előttünk.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!