TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Magyar aranycsinálók. Írások az alkímiáról a felvilágosodás korából

Magyar aranycsinálók. Írások az alkímiáról a felvilágosodás korából

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Okkultizmus

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Hírmondó

Terjedelem:

331 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963271329x

tartalom:

A bécsi testőrök minősítési lapján öt főbűn szerepelt: italos, kimaradozó, kártyás, adósságcsináló, civakodó. Bárótzi mentes volt mindeme szenvedélytől, de talán az övé volt a legsúlyosabb, teljes embert lekötő, úgyannyira, hogy félbehagyta miatta szépen induló írói pályafutását is. Az alkímia rabja lett. Kötetünk magva Bárótzi alkímiáról szóló tanulmánya s regényfordítása, amelyet erről a titokzatos tudományról írt a francia szerző. A rózsakeresztesek, a szabadkőművesek, az alkimisták évszázadokon keresztül izgalomban tartották a közvéleményt. Titokzatosság lengte körül alakjukat és tetteiket. Összeesküvők, csalók, szélhámosok vagy az emberi szellem úttörői, a tudomány fejlődésének előmozdítói? Ezekre a kérdésekre is válaszolni próbál Szőnyi György Endre tanulmánya, Torda István összeállítása és szövegmagyarázata. És persze mindenekelőtt az érdekeltek. Pro és kontra nyilatkoznak azok, akik űzték és pártolták, valamint azok, akik ellenezték és megvetették a bölcsek kövének tudományát.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!