TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Művészet és fejlődés

: Művészet és fejlődés

Fordító:

Kiadás:

h. n., 1987

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Művészettörténet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Imago

Terjedelem:

122 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963132432x

tartalom:

˝A bécsi származású, majd Angliában élő művészettörténész, aki évtizedekig a londoni Warburg Institute igazgatója volt, termékeny munkássága során szerteágazó elméleti kérdésekkel foglalkozott, amelyek a művészet szinte valamennyi területét átfogták. Jelen kötete két egymással összefüggő témájú előadását tartalmazza: "A klasszicizmustól a Primitivizmusig", s a "Romantikától a modernizmusig" címen. Bennük arra a kérdésre keresi a választ, mennyire lehet kiterjeszteni a haladás fogalmát a művészetre, illetve mely korokban mit tekintettek a művészi tökély kritériumának. Nyilvánvaló, hogy a kérdés megválaszolásához más támpontokat kínál a természetelvű művészet, jelesül a reneszánsz, és megint másokat a 20. századi művészet. Gombrich, miközben mindkét szemlélet történeti gyökereit feltárja, a konkrét műalkotásokban kikristályosodó tartalmi és formai-esztétikai eredményeket mindnyájunk számára szemléletessé és egyúttal meggyőzővé teszi. Élményszerű az a mód is, ahogyan érdekes gondolatfűzését korban oly széthúzott mezőnyű művekkel illusztrálja a görög szobrászattól kezdve a reneszánsz és rokokó táblaképeken át, egészen a XIX. században keletkezett romantikus és impresszionista festményekig.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!