TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Pietro Aretino válogatott írásai

: Pietro Aretino válogatott írásai

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Olasz irodalom Regény, elbeszélés Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Európai antológia

Terjedelem:

267 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A reneszánsz-kor azóta is sokat tárgyalt és vitatott egyénisége Pietro Aretino, a "fejedelmek ostora", a modern újságírás egyik őse, aki Velencéből évtizedeken át figyelemmel kísérte, sőt alakította a politikai, művészeti eseményeket. Királyok, fejedelmek, főrangú urak, akikkel levelezett, rettegték félelmetes szókimondásától. Velencei házát az ínségesek valóságos szociális otthonává tette, felkelőknek szállított fegyvert, műalkotásokkal kereskedett, Tiziánnal volt barátságban. Támadta a kor feudális, udvari stílusát és életformáját, írásaival új olvasóközönséget teremtett, olyan társadalmi réteget állítva maga mögé, amely megértette törekvéseit. Szabadságvágyával áttörte a korabeli irodalom szűk, udvari korlátait, s ezzel az új fejlődés úttörőjévé lett. Nincs abban semmi különös, hogy ezt célt a reneszánsz korában reneszánsz eszközökkel érte el.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!