MŰVÉSZET / Grafika kategória termékei
Gyulai Líviusz

: Gyulai Líviusz

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Grafika Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Corvina Műterem

Terjedelem:

40 p., ill.

Kötésmód:

fűzött

ISBN:

9631303241

tartalom:

Műterme "tágas, száraz szoba legyen, melynek mégis főkelléke a' világosság, ezt egyenesen, tisztán kell e' műhelybe szolgáltatni; evégből csak egy tágas ablakot kell alkalmazni, mert több ablakon beható sugarak egymást általszegve, természetelleni, határozatlan, kétes világot képeznek, mi a' metszőnek szemét szerfölött bántja; de árnyéklatainak előidézésében is akadályozza, sőt csalja" - írta volt jó Majer István tiszteletes uram, esztergomi áldozópap, az ottani képezdében a' hitvallás, alak-, rajz-, mű-tan és egyebek tanárja, táblabíró stb. stb., az Úr 1847dik esztendejében. 'S bizony igaza vagyon. Nem süt be hát a nap Gyulai Líviusz műtermébe se, s nem szegik által egymást a beható sugarak. A műterem fönn van, a legfölső emelet fölött, parnasszusi lépcsősor végén. Kívül, az utca felől túlcicomázott cirádás attika gipszallegóriákkal: a triumfáló eklektika. Belül pedig tágas tér, világos és nem túl kellemes, csak munkára való. De ez a kint és bent nem ugyanott van. Mert a kint nem Gross Arnold mese-Budapestje. A végletesen jelen idejű, zajos, kormos, tülekedő Körút fölött a műteremben Bosch és Kondor van jelen, békességgel: az ágy mellett széthajtottan letett könyv és kultúrhistóriánk egésze közti Gyulai Líviusz-féle átjáró két védőszentje...

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ft helyett -30% 420 Ftrendelhető
Hasonló termékek:
Gyulai Líviusz
Gyulai Líviusz Bán András
600 Ft 420 Ft
Kéri Ádám
Kéri Ádám Bán András
400 Ft 260 Ft
Bukta Imre
Bukta Imre Bán András
3 000 Ft 1 950 Ft
Szilvitzky Margit
Szilvitzky Margit Mezei Ottó
700 Ft 455 Ft
Goldman
Goldman Heitler László
300 Ft 210 Ft
Goldman
Goldman Heitler László
300 Ft 210 Ft
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!