SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
A bukás

: A bukás

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

73 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963075083x

tartalom:

Dürrenmatt 1988-ban azt mondta egyik interjújában, amikor megkérdezték tőle, nem kívácsi-e Magyarországra, nem akarna-e eljönni, hogy majd akkor jön ide, ha A bukás megjelenik. Íme, hát itt van A bukás, magyar fordításban, s újra élvezhetjük a Mester szellemességét, utolérhetetlen bukfenceit a történet szövése-bonyolítása közben, s a szokásos csattanós poént. Csakhogy A bukás mégis más, mint a többi, eddig magyarul is megjelent Dürrenmatt-mű mert, mert a történet feszültségét és a "poént" maga a történelem írta, vagy legalábbis történelmi események szolgáltak Dürrenmatt modelljéül. Egy diktatórikus berendezkedésű, meg nem nevezett országban összeül a Központi Titkárság, hogy fontos ügyekben határozzon. A Titkárság tagjai arc és név nélküliek, legfeljebb csak gúnynevük van. Erről a gyilkossággal végződő titkársági ülésről szól A bukás, s nem mérhető máshoz, mint Orwell remekművéhez, az Állatfarm-hoz.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!