SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
A Radetzky induló

: A Radetzky induló

Kiadás:

Budapest, 1935

Kiadó:

Nova Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

343 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A Radetzky- induló három nemzedék sorsát meséli el, Joseph Trotta, egy szlovén, alacsony rangú tisztecske a solferinoi csatában megmenti uralkodója életét, és ezért kitüntetésben, előléptetésben, valamint nemesi rangban részesül. Ezenfelül bekerül azon kiválasztottak közé, kiknek és utódainak sorsát az uralkodói pártfogás fogja kísérni.Joseph Trotta, a solferinoi hős még makacs, nyakas szlovén paraszt, aki inkább kilép a hadseregből, de neki ne írják máshogy a tankönyvekben az élete történetét, mint ahogy az volt; fia, Franz von Trotta azonban, aki épp az uralkodói pártfogás következtében jár a legjobb iskolákba, s lépked előre a hivatali ranglétrán egészen a megyefőnöki posztig (közvetlenül a császár alárendeltje!) a lehető legtökéletesebb alattvaló, akit valaha is hátán hordott a Föld. Tökéletes uralkodónak tökéletes alattvaló dukál. Hovatovább, ahogy öregszik a megyefőnök, annál inkább külsőleg is hasonlít az uralkodóra. A legifjabb Trotta, Carl Joseph katonai pályára kerül, védangyala őt sem hagyja el, noha ő már nagyon is a századvég dekadens, egyáltalán nem életrevaló, túlontúl érzelgős fajtájához tartozik. Akiknek az apák, az előző generációk kitaposták az utat és alájuk rakták a jómódot. Épp uralkodójához való loyalitása miatt lép ki a seregből a trónörökös meggyilkolása után, felháborítónak tartja a magyar tisztek kegyeletsértő viselkedését, ám hamarosan kénytelen ő is elolvasni azt a bizonyos Népeimhez kiáltványt, magára értelmezni, visszatérni a sereghez, és végre megtörténhet vele, amire kiskamasz kora óta vár: meghalhat az uralkodóért.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!