SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Kert a hegyek között

: Kert a hegyek között

Kiadás:

Budapest, 1937

Kiadó:

Grill Károly Könyvkiadóvállalata

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

276 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A sakktábla mellett ültem, amely egyre nyugalmasabban helyettesíti társas érintkezésemet, amikor a szent Három Királyok benyomultak a kávéházba. Hevesen rontottak be, mert pamuttrikós lábaik fáztak. Mögülük a tiszta téli levegő behúzott a helyiség telefüstölt melegébe, mert az ajtó nyitvamaradt volt a kíséret számára; egy ifjú lépett be rajta, aki a viaszkból öntött szent gyermeket hozta jászlában, egy szürke farkaskutya, egy fiú báránykával karján és rengeteg gyerek, akik korcsmáról korcsmára kísérték a Három Királyokat.
Mialatt a szent fekete király - aki hétköznapokon segéd a szomszédos vasárú-kereskedésben - bádogperselyét rázta, hogy zenéjével kicsalogassa az árva gyerekeknek szánt adományokat, a szent barna király hatalmasan trombitált.
Rájuk néztem s arra gondoltam, hogy immár negyedszer látom őket, mert ez a negyedik epinaphia estje, amelyet Locarnóban átélek. Mindig ugyanabban a kávéházban, ugyanannál a sakkasztalnál, egyforma egykedvűen ... s egyre restebben!
És mialatt kutyámat csendesítettem, amely a farkaskutyán való izgalmában hevesen rángatta pórázát, így gondolkodtam: ez a negyedik locarnoi évem, negyedik nyugodt évem, amelyek lassankint semmittevő évekké változtak át..."

leírás:

A borító csaknem lejár. A könyvtest több darabban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!