TÖRTÉNELEM / Nemzetiségi kérdés kategória termékei
A Baranya megyében élő nemzetiségek demográfiai helyzete 1980-ban

A Baranya megyében élő nemzetiségek demográfiai helyzete 1980-ban

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Magyar Tudományos Akadémia

Kategóriák:

Nemzetiségi kérdés Statisztika Szociográfia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Nemzetiségi dokumentáció, nemzetiségek Magyarországon

Terjedelem:

433 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Magyarországon a népszámlálások alkalmával mindig nagy figyelmet fordítottak a lakosság nemzetiség szerinti megoszlásának számbavételére és elemzésére. A bevalláson alapuló adatok nagy ingadozásai következtében azonban nemzetiségeink számáról belföldön és külföldön egymástól nagyon eltérő becslések jelentek meg. A nemzetiségi politika általános elveinek és az Alkotmányon alapuló rendelkezéseknek érvényt szerezni, vagy alkalmazásuk feltételeit megteremteni csak akkor lehet, ha a központi és helyi politikai szervek és közigazgatási hatóságok olyan adatokkal rendelkeznek, amelyek alkalmasai: a nemzetiségi politika gyakorlati irányítására és ellenőrzésére. Az adatok megszerzése érdekében más, tudományosan kidolgozott módszerekre alapított, kisegítő adatgyűjtést kellett szervezni.
Az 1960. évi népszámláláshoz kapcsolódó kísérleti és elsősorban tudományos célokat szolgáló adatgyűjtés tapasztalatait felhasználva, 1972-ben a Baranya megyei Tanács VB kérésére kiterjesztettük tevékenységünket. Úgy tűnik, vizsgálatok eredményeit nemcsak a megyei közigazgatás hasznosíthatta eredményesen, hanem a nemzetiségi politika megvalósításáért felelős országos szervek is."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

2 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!