TÖRTÉNELEM / Nemzetiségi kérdés kategória termékei
Cigánynak születni. Tanulmányok, dokumentumok

Cigánynak születni. Tanulmányok, dokumentumok

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Új Mandátum Könyvkiadó

Kategóriák:

Nemzetiségi kérdés Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

617 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639336017

tartalom:

"A hazai cigányság problémái csupán időszakosan, egy-egy fellángoló konfliktus után kerülnek a figyelem középpontjába, holott a cigánykérdés a maga megoldatlanságával a mai magyar társadalom állandó feszültségforrása. Kötetünk éppen ezért nem csak egy modellnek tekinthető helyi konfliktust mutat be, hanem a kérdés különféle összetevőire is igyekszik rávilágítani. A kötetbe válogatott írásokat három nagy témakör szerint csoportosítottuk. Először az 1997 végi székesfehérvári Rádió utcai kiköltöztetés kapcsán válogatást adunk az eseményekkel foglalkozó, a korabeli sajtóban megjelent írásokból. A második fejezetben a cigányság helyzetével foglalkozó kutatások során felmerülő vitát mutatjuk be. A harmadik fejezetbe a cigányság helyzetével foglalkozó tanulmányokat válogattunk. Ezek az írások többek között a nyelvi hátrányokról, az oktatásról, a munkanélküliségről, az egészségügyről, a többségi-kisebbségi viszonyról, helyi közösségekről és vállalkozási próbálkozásokról szólnak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!