MEZŐGAZDASÁG / Növénytermesztés kategória termékei
A búza és a liszt minősége

: A búza és a liszt minősége

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Növénytermesztés Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

203 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632301412

tartalom:

"A búza nemesítésében és termelésében számottevő eredményeket értünk el az utóbbi években. A korábbinál nagyobb átlagos és rekordtermések egyfelől a megnövelt műtrágyaadagra és a korszerű agrotechnika egyéb tényezőire, másfelől a szilárdabb szárú és nagyobb termőképességű új fajtákra vezethetők vissza. A termés örvendetes növekedése mellett azonban a búza minősége több vonatkozásban is megváltozott. Dr. Pollhamer Ernőné ezekkel a minőségváltozásokkal foglalkozik kötetében, a mindenkori környezeti tényezők függvényében tekintve át a kérdést. Bemutatja és értékeli a legfontosabb minőségvizsgálati módszereket, ismerteti a minőségre való nemesítés eljárásait, majd kiemelten tárgyalja a búzaminőség javításának lehetőségeit. Eredeti vizsgálatai alapján veszi sorra a rossz kenyérminőség okait, miközben számos példával bizonyítja, hogy a kenyér minősége, a búza minőségre való nemesítése mellett, lényegesen javítható a fajták minőségi tulajdonságaihoz igazodó agrotechnikával, őrléssel, keveréssel és sütési technológiával. Mondanivalóját kifejtve, a szerző gazdag áttekintést ad a hazai és a külföldi szakirodalomról, következtetéseit azonban mindig saját vizsgálatainak adataiból szűri le, a maga megállapításait az üzemi kísérletek eredményeivel is összevetve. Egyértelműen állapítja meg, hogy a búza minőségével kapcsolatos problémák az időszaktól, a fajtától, a termesztési, feldolgozási és más környezeti tényezőktől függően változnak, s a minőség megjavításának legfontosabb feltétele e változások okainak felderítése. Ez a rendkívül igényesen és tudományos korrektséggel megalkotott kötet minden bizonnyal hasznos és munkára serkentő olvasmánya lesz mindazoknak, akik a búza minősítésével, nemesítésével, termesztésével, őrlésével és feldolgozásával foglalkoznak. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!