TERMÉSZETTUDOMÁNY / Botanika kategória termékei
Zöldségtermesztés

: Zöldségtermesztés

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Botanika Kertészet Növénytermesztés Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

556 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632304748

tartalom:

"1955 óta minden évben új és új évfolyamok veszik kezükbe Somos András zöldségtermesztési könyvét, hogy a szakmáról megtanulják mindazt, amit a professzoruk kíván. A diplomát megszerezve sem teszik azonban félre, hanem mint biztos segítséget magukkal viszik az üzembe. Végigpillantva a zöldségtermesztési szakirodalmat alkotó könyvek sorát, a felsőfokú szakkönyvek szinte egyetlen képviselője. Sokszor csak tankönyvként emlegetik, ami ugyan nem kisebbíti értékét, de nem is jellemzi teljesen, mert a kézikönyv szerepét is betölti. Ez eredetileg nem volt ugyan célja a szerzőnek, a gyakorlat az elmúlt évek során azonban méltán avatta e művet azzá. Tartalma - amelyet röviden a zöldségtermesztés története, jelentősége, biológiai alapjai; az agrotechnikai munkák; a szaporítás; az ápolási munkák; az aratás, szedés, előkészítés szállításra, a tárolás és az egyes zöldségnövények részletes termesztéstechnikai leírása alkot - enciklopédikus jellegű. Éppen ebben rejlik azonban legnagyobb érdeme a szerzőnek - mint jó oktatónak -, hogy összetömörítette és jól rendszerezte mondanivalóját, s a terjedelem növelése nélkül mondja el mindazt a sok újat, amit könyve előző kiadása óta tapasztalt. Úgy véljük, hogy az újabb kiadás minden zöldségtermesztő szakember könyvtárában jogosan kap helyet, még akkor is, ha az előző kiadás már ott van, mert annyival korszerűbb a negyedik kiadás, ahány évvel fiatalabb. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!