TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Dialógus. Az emberiség anyanyelve

, : Dialógus. Az emberiség anyanyelve

Kiadás:

Kecskemét, 2004

Kiadó:

Petőfi Lap- és Könyvkiadó Kft.

Kategóriák:

Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

80 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637257071

tartalom:

"A könyv e felismerés jegyében foglalkozik az új kommunikációs technológiák nyelvre, gondolkodásra, életformára gyakorolt hatásával, az információs forradalom alapjain felépülő tudástársadalom kihívásaival, magával a globalizációval, a globalizáció nemzeti és kulturális identitásra gyakorolt hatásával. Mindemellett a szerzők kísérletet tesznek a dialógus, mint elv és gyakorlati stratégia meghatározására, egy, a dialógus eszméjét integráló pedagógiai módszer és az ennek az eszmének a továbbépítését segítő, új antropológia körvonalazásával. Josef von Ferenczy és Szécsi Gábor közös munkáját a gyakorlat és elmélet egyidejű megjelenítésére irányuló törekvés táplálja. Josef von Ferenczy immár 60 éve halmozódó szakmai tapasztalatait, a közéleti és médiakommunikáció terén kiérlelt elképzeléseit valamint a párbeszéd elvi és stratégiai vetületeit érintő, részben feldolgozott elgondolásai ötvöződnek ebben a kötetben a Szécsi Gábor kommunikációkutató és politikus által végzett kutatások eredményeivel; kommunikáció-, tudomány-és ismeretelméleti valamint pedagógiai konklúzióival. A gyakorlat felől az elméleti kérdések felé haladó médiamenedzser-professzor és az elméleti kérdések irányából a gyakorlat problémái felé közeledő kommunikációkutató-politikus együttműködésének gyümölcse ez az írás, amelyet érdeklődéssel lapozgathatnak mind a teoretikus, mind a praktikus munkák iránt fogékony olvasók."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!