TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Értsünk szót egymással

: Értsünk szót egymással

Kiadás:

Pozsony, 1995

Kiadó:

Kalligram Könyv- és Lapkiadó Kft.

Kategóriák:

Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

243 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A kisebbségi nyelvművelésnek fontos feladata, hogy segítse az egyént és a közösséget a szavak jelentéstartalmának és a helyes magyar mondatszerkesztésnek a megismerésében, a különböző nyelvhasználati szintek és formák (belső nyelvváltozatok) elemeinek megkülönböztetésében s általában a közléshez illő forma megválasztásában. Ennek a feladatnak a teljesítéséhez járul, hozzá Jakab István újabb, Értsünk szót egymással! című nyelvművelő kötete is, amelyben a szerző nem a hibaelkövetők pellengérre állításával, hanem a hibák bemutatásával és az elkerülésükhöz szükséges nyelvi ismeretek terjesztésével igyekszik segíteni kisebbségi társadalmunk tagjainak anyanyelvi műveltségük fejlesztésében. Haszonnal forgathatja e könyvet az iskolából már kikerült felnőtt, a nyelvi műveltség alapjaival most ismerkedő tanuló ifjúság; mindenki, aki anyanyelve kulturált, aggályok nélküli, de nem felelőtlen használatára törekszik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!