TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Ethnographica Carpatica

: Ethnographica Carpatica

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Régészet Vadászat Néprajz Méhészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

417 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A szerző hosszú éveken át vizsgálta a Kárpátok magashegyi területeinek életformáját, az ősi vadászat, halászat, méhészkedés és pásztorkodás emlékeit, s néprajzi kutatásainak eredményeit e műben foglalja össze. Behatóan foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy a Kárpátok területén milyen prehisztorikus eredetű néprajzi emlékek maradtak fenn, s feltárja a Kárpátok hagyományos népi műveltségének kapcsolatait Kelet-Európa és a Balkán különböző területeivel. Gunda Béla eddig ismeretlen anyagot mutat be a mindennapi élet különböző jelenségeiről, a társadalmi szervezet és az életmód kapcsolatának kérdése különös hangsúlyt kap a munkában. Néprajzi vizsgálatai során a szerző igen gazdag nép-nyelvi anyagot is közöl. A munka nemcsak az etnográfust érdekelheti, hanem a nyelvész, geográfus, archeológus és gazdaságtörténész számára is új távlatokat nyit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!