TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Kék vándorutak

: Kék vándorutak

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Regény, elbeszélés Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

222 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Legközelebbi nyelvrokonainkról, a mindössze párezer lelket számláló kis népről, a manyszikról, vagy amint a régebbi források nevezik, a vogulokról szóló híradás ez a könyv. Arról a népről, amelynek élete még ma is tele van titkokkal, hiedelmekkel, az ember és a természet bensőséges kapcsolatának misztikájával. "A titokzatos erdőben jóságos tündérek élnek. A fákban gonosz lelkek. A folyókat vízi-emberek népesítik be..." - írja a szerző, s ugyanígy a szikláknak, a köveknek is jelentőséget tulajdonítanak: "Íme, itt hever egy kő, rejtélyes rajzokkal. Az arra járó megáll, csöndben lehajtja a fejét, odavet egy csengő pénzdarabot vagy egy csillogó gyűrűt. És a kő halk kőhangon beszélni kezd arról, hogy Tek-Öreg fejedelemhős ezer évvel ezelőtt itt a vérét ontotta, és legyőzte a szörnyet, amely gonosz, rossz szándékkal jött a földjére!"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!