TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Könyv az orosz nyelvről

: Könyv az orosz nyelvről

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Orosz nyelv

Terjedelem:

475 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632807030

tartalom:

A szerző kötetét szülőknek és diákoknak, nyelvtanulóknak és műfordítóknak, természettudományos és humán érdeklődésű olvasóknak szánja. Mint e felsorolásból látszik, műve rendhagyó nyelvkönyv. Nem tankönyv: helyenként jóval több van benne, mint ami akár egy orosz érettségihez kell – ahogy azt az elbeszélhetőség és a szervező személyes érdeklődése magával hozta. Az első rész az orosz nyelv rokonaival, világnyelv-szerepével ismertet meg. A második, legnagyobb rész belülről kívánja jellemezni az orosz nyelvet, így szól a területi nyelvjárásokról, a társadalmi nyelvrétegekről, az orosz nyelv hangjairól, helyesírásáról, szavairól, azok jelentéséről és ragozásáról, a mondat- és szövegalkotás szabályairól. A harmadik rész történeti visszapillantást ad: hogyan alakultak ki az egyes mai orosz alakok, hangok; mi az orosz írás története, mi a szókincsé. Ugyanitt egyes orosz írók nyelvének rövid jellemzését kapjuk – Puskintól Suksinig. Végül az utolsó részben némi „országismeret” bújik meg: orosz gesztusok, nyelvi és nyelven túli illemszabályok. A kötetben található számos ábra és fénykép szervesen a szöveghez tartozik; ugyanakkor szinte külön történet rajzolódik ki belőlük a szemünk előtt – a félezer éves, nyírfakéregre karmolt magánlevelek fakszimiléjétől az orosz beszéd-hangok gépi elemzés útján nyert hangszín-képén át egy pergő képsorig arról, milyen gesztusok kíséretében számolnak az oroszul beszélők.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!