TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Kultúra és szemiotika. Tanulmánygyűjtemény

, : Kultúra és szemiotika. Tanulmánygyűjtemény

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Muszeion-Könyvtár

Terjedelem:

472 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630520818

tartalom:

"Magyarországon mintegy évtizedes múltra tekint vissza a jeltudomány rendszeres művelése. A kutatásokat a Magyar Tudományos Akadémia keretében működő Szemiotikai Munkabizottság fogja össze. Tevékenységének középpontjában a kultúra és a jelfolyamatok kapcsolatának vizsgálata áll. Erről ad képet a csaknem 50 szerzőtől ugyanennyi tanulmányt egybegyűjtő kötet. A könyv négy fő részre tagolódik. Előbb elméleti és rendszerező tanulmányokat, majd rövidebb írásokat közöl. Külön áttekintést ad az első jelentősebb hazai szemiotikai rendezvényről, az 1974-es tihanyi nemzetközi szemiotikai konferencia munkájáról. A kötet végén a hazai kultúrszemiotikai kutatások bibliográfiája található. Tematikáját tekintve a könyv igen sokrétű. Szerepeltet ismeretelméleti, logikai, pszichológiai, nyelvtudományi, irodalmi, néprajzi, folklorisztikai, szociológiai és tömegkommunikációs témákat. A külföldi és hazai szerzők áttekintő tanulmányai, problémákat felvető írásai hű képet adnak a szemiotika sokoldalúságáról, s egyszersmind arról, hogy a kultúra jelviszonyainak vizsgálata a kultúra jelviszonyainak vizsgálata a kultúra elméletének megalkotásához is fontos."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!