SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Egy őrkutya története

: Egy őrkutya története

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés Kutya

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

164 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Negyedszázadnak kellett eltelnie, hogy a hűséges őrkutya története a szamizdatból átkerüljön napjaink egyik legrangosabb irodalmi folyóraitának lapjaira. A be nem avatottak körében sokági Szolzsenyicinnek tulajdonított kisregény a hatvanas évek orosz nyelvű irodalmának egyik csúcsteljesítménye. Első olvasatban egy megindítóan szép kutyatörténet egy gazda és feladat nélkül maradt, ragyogóan idomított állatról, mely képtelen beletörődni hogy szeretett munkahelyét, a bűntetőlágert csak úgy felszámolják, hogy szabad emberek szabadon járkáljanak a szigorúan őrzött zónákban, hogy eltűnnek a biztos menedéket nyújtó szögesdrót kerítések. Ruszlán visszavárja pánikszerűen menekült gazdáit, s éber szemmel figyeli a világot, mely semmi jót nem ígér a szabályzat előírásához már-már rögeszmésen ragaszkodó lényeknek. Természetesen a hűséges őrkutya tragikus sorsa intő példázat a Gulag-világról, mely nem pusztult el a barakkok lerombolásával...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!