SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Tavaszi tótágas

: Tavaszi tótágas

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Európa zsebkönyvek

Terjedelem:

300 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630713802

tartalom:

˝Kötetünket a népszerű író nemrég írott kisregényéből és két, ugyancsak új keletű elbeszéléséből állítottuk össze. A három írásban - a helyszín, az időpont, a szereplők különbözősége ellenére - van valami közös vonás. Tyendrjakov mindig egyfajta próbatétel elé állítja hőseit. Azt vizsgálja, hogy rendkívüli szituációkban egy-egy sorsdöntő pillanatban képesek-e az emberek a humanitás parancsai szerint cselekedni. A Tavaszi tótágas törékeny testű és ábrándos lelkű kamasz hőse párharcra kényszerül egy gonosz indulatoktól fűtött suhanccal, s erkölcsi győzelmének részeseivé válnak mindazok a gyengék és védtelenek, akikért - félelmeit leküzdve - szembeszáll a nyers erőszakkal. A Felfedezés az erdőben című novellájában, melyből magyar tévéjáték is készült, egy kitett csecsemőt találnak, a bűnhődés és számvetés morális-pszichológiai lényegét bontja ki az író a nagyfeszültségű történetben. Az utolsó háborús őszön egy isten háta megetti kolhozfaluban játszódik a Három zsák szemetes búza .A frontot vagy a falut illeti-e a gabona - erről folyik a vita. De korántsem a három zsák búza elvesztéséről vagy megtalálásáról van csupán szó. A cselekmény forrpontján az író polemikus szenvedéllyel ütközteti össze az agresszív, szűk látókörű bürokratizmust és a közérdekeket ténylegesen védelmező igaz emberséget.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!