SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Tükör-világok

: Tükör-világok

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

107 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Ki emlékszik már arra, hogy Andrej Voznyeszenszkij volt talán az első költő a világon, akinek százezer példányban jelent meg verseskönyve és ő írta az első szovjet rockopera szövegét? Őt Borisz Paszternak fedezte fel, amikor tizennégy évesen elküldte verseit a mesternek. Voznyeszenszkijnek az Egyesült Államokban is akkora sikere volt, hogy amikor Ronald Reagan elnökként hivatalos látogatást tett Moszkvában, akkor magánprogramként Voznyeszenszkijt kívánta otthonában meglátogatni. Voznyeszenszkij vendégül is látta peregyelkinói nyaralójában Reagant és az is jellemző volt, hogy az elnököt ezúttal nem kísérte el a hivatalos vendéglátó, a másik elnök, Leonyid Brezsnyev. Természetesen nem arról volt szó, hogy Reagan többet értett volna Voznyeszenszkij költészetéből, mint Brezsnyev. Reagan azt kívánta demonstrálni, hogy támogatja a lázadókat, Brezsnyev pedig azt, hogy a lázadókat akkor sem kedveli, ha annyira hatalmas pártfogójuk akadt. Különben Voznyeszenszkij volt az, akit Hruscsov még akkor, amikor hatalmon volt, a nyilvánosság előtt nyugati kémnek nevezett és felszólította, hogy távozzon az országból. Akkor Voznyeszenszkijben volt annyi bátorság, hogy méltóságteljesen védte Hruscsovval szemben a költészetet. Hruscsovban pedig volt annyi kurázsi, hogy bukása után bocsánatot kért a nálánál jóval fiatalabb költőtől." (Új szó, 2007.)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!