ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
A nő mint háziorvos. Az egészség ápolásának kézikönyve. I. köt.

: A nő mint háziorvos. Az egészség ápolásának kézikönyve. I. köt.

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Révai Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Orvostudomány Egészségügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

447 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Könyvünk a család számára készült; célja: a testi-lelki egészség fenntartására vagy visszanyerésére vonatkozó tanácscsat, szabállyal és intéssel segítségükre lenni a nőknek, gyakran vajmi tövises életpályájukon. Ezt elérni véljük, midőn elkerüljük a fárasztó elméleti fejtegetéseket, az érthetetlen ábrázolást és a ritkán fellépő betegségek magyarázatát, ellenben a szavakat és ábrákat az eléggé változatos élet követelményeivel lehetőleg megegyeztetjük.
Bizonyos magyarázatokat és rövid tudományos megokolásokat azért nem mellőzhetünk, hogy e könyv oktatásul szolgáljon és a tisztelt olvasók különböző műveltségi fokozatának megfelelő legyen.
Ha netalán valaki szemrehányást tenne, hogy a „háziorvos” kelleténél több „beavatkozásra” ösztökéli az olvasót, vagy hogy sok benne a meztelen alak és így ártalmassá válhatik, akkor szabadjon mondanunk: korunk mindinkább felvilágosítja az egyén életét, meg egészségét veszélyeztető ósdi tényezőket, amellett minden ember kötelessége önmagán segíteni és az emberiség érdekében működő fennkölt orvos az önsegélyt nemcsak szívesen látja, hanem tőle telhetőleg támogatja. Tévedésen alapszik azon vélemény, hogy az „önsegély” támogatásával az orvos önmaga alatt vágja a fát, mert minél többet tud saját szervezetének rendes működéséről, valamint rendellenes voltáról a gondolkozó ember, annál inkább keres segélyt ahhoz értő egyéntől betegség esetében. Ily módon könyvünk révén az orvos ténykedése nem lazul meg, sőt, inkább megszilárdul, lévén tudományos kiképzettsége és gyakorlott minősége folytán nemcsak az egészség őre, hanem nélkülözhetetlen minden időben, bármennyire ismeretesek legyenek is az egészségügyi szabályok. Sohasem fognak hiányzani súlyos betegségek, veszélyes balesetek és nehéz szülések, ezeket pedig laikusok nem gyógyíthatják, éppen ezért figyelmeztettük az olvasót minden megfelelő esetben a szakszerű orvos meghívására.
Ami pedig a meztelen alakokra vonatkozó, netaláni szemrehányást illeti, megjegyezzük, hogy feladatul tűztük ki éppen a hanyatlásnak induló emberi test szépségét és a természetesség iránt mindinkább csökkenő érzéket kifejleszteni." 

leírás:

A borító elválik a könyvtesttől.

463 képpel, 32 színes táblával és műmelléklettel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!