ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Formulae normales (FoNo) születése 1935-1941

: Formulae normales (FoNo) születése 1935-1941

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Dictum kiadó

Kategóriák:

Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

157 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638626860

tartalom:

"Jelen kötet a Formulae Normales születésének folyamatáról igyekszik teljességre törekvő áttekintést nyújtani, amennyire ezt a fennmaradt források lehetővé teszik. Ez utóbbi vonatkozásban rendkívül szerencsés helyzetben van gyógyszerészet-történetünk, mert az 1940-1942 közötti időszakban a szaklapokban, mindenek előtt a Gyógyszerészi Közlönyben és a Gyógyszerészi Szemlében megjelent cikkek rendkívül pontos, bár többször egymással vitázó és különböző változatokat, értelmezéseket közlő képet nyújtanak a Formulae Normales létrejöttének szakmapolitikai, jogi és szakmai hátteréről. Ebből következően jelen sorok írója nem szerzője ennek a kötetnek, hanem csupán szerkesztője, aki abban a megtisztelő és egyben szerencsés helyzetben van, hogy néhai kollégái írásait a könnyebb áttekinthetőség kedvéért csoportosította, ám a továbbiakban ezek a cikkek, vagyis általuk akkori kollégáink mondják el számunkra a történteket. Feladatom tehát főként abban állt, hogy hagyjam beszélni a múltat. Azokat az embereket, akik között ott vannak azok is - főként Löcherer Tamás -, akik a szó legszorosabb értelmében véve első kézből adtak számot a maguk korában és immár nekünk is arról, hogy hogyan született a FoNo."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!