ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Légcsőszűkületek a csecsemő- és gyermekkorban

, : Légcsőszűkületek a csecsemő- és gyermekkorban

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Orvostudomány

Terjedelem:

100 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632405986

tartalom:

Mi teszi indokolttá, hogy egy eléggé ritka és különböző okok által létrejött kórképnek könyvet szenteljünk? Ennek okai a következők: a légcsőszűkület a csecsemő- és kisgyermekkorban nem is olyan ritka kórkép, mint gondolnánk. Tünetei – mint később látni fogjuk – sokszor megtévesztőek, differenciáldiagnosztikája bonyolult és költséges technikát igényel. Nem elhanyagolható ebben az esetben sem az a közismert tény, hogy egy-egy betegség vagy tünetcsoport rendszerint csak addig ritka, amíg nem gondolnak rá. A légcsőszűkület jellegzetesen ilyen kórkép. Ha ugyanis speciális vizsgálómódszerek segítségével nem derítjük fel, akkor az esetek legnagyobb részében még a boncasztalon is kiderítetlen marad.
A szokásos kórbonctani technikával a légcsövet hosszában vágják fel, s így legfeljebb a heges vagy körkörös szűkületek tűnnek fel. Saját anyagunkban is előfordult, hogy amikor színes fényképekkel, műtéttel és minden rendelkezésünkre álló módon igazoltuk a légcsőszűkületet, a kórboncnok mégis kétségbe vonta. Ezt a feltevést támasztja alá az is, hogy amióta intenzíven foglalkozunk a légcsőszűkületek diagnosztikájával, azóta az eseteink is halmozódnak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!