ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Pszichoszomatikus betegek az orvosi gyakorlatban

Pszichoszomatikus betegek az orvosi gyakorlatban

Szerző:

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Animula Kiadó

Kategóriák:

Orvostudomány Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

206 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Az embereknek csak egy fajtájuk létezik, legyenek akár egészségesek, akár betegek, míg az orvosoknak két fajtájuk van: olyanok, akik szívesen dolgoznak az "organikus betegségek" fogalmával és olyanok, akik előnyben részesítik azt, hogy beszéljenek azokról az emberi "konfliktusokról és problémákról", amelyek pszichoszomatikus zavarokhoz vezetnek. Kétségtelen, hogy az utóbbi években a második csoport számos követőt szerzett, de még mindig igen messze van attól, hogy az orvosok többségét a maga oldalán érezze. Ez a könyv e területen elsősorban az "újdonságok" felé fordul, illetve azokhoz az orvosokhoz, akik a tradicionális, betegségre orientált orvostudományban szerzett jó kiképzésük ellenére igen sok beteg miatt nyugtalanok. Ezek betegségtörténései számukra nem teljesen érthetőek és bántalmaikat az elsajátított orvosi ismeretei k alapján nem tudják megszüntetni. Itt most megnyitják számukra a gondolkodás és cselekvés új útjait, miközben nem értékelődnek le a meglévő ismereteik, és képességeik sem, sőt ezeket, mint alapot, a szerzők számításba veszik az orvosok kezdési lehetőségeinek kiszélesítése érdekében. A szerzők először arra mutatnak rá, hogy a test és funkciói patofiziológiai változásaival járó betegségtünetek szokásos felfogása mellett a különböző betegségek értelmezhetők a beteg affektív állapotának és a szociális alkalmazkodása során keletkezett, feloldatlan személyiség konfliktusainak és nehézségeinek kifejeződéseként is. Ezután rávilágítanak e gondolkodásmód hasznosságára abban az alapvető megkülönböztetésben, amely a betegségtörténet hagyományos felvétele - ez szinte de facto alig több mint a beteg kissé komplikáltabb kikérdetése egy kérdőív modorában - és az odafigyelés, meghallgatás új módja között áll fenn. Ez arra bátorítja a beteget, hogy ne csak a betegsége kifejlődésének részletező leírását adja meg orvosának, hanem azt is elmesélhesse, milyen sokféle, reális vagy irreális gondolatai és szorongásai vannak, amelyeket vagy a betegség hívott elő, vagy ezt ezek okozták."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!